Boekenverkoop in coronatijd

De verkoop van boeken gaat hoofdzakelijk momenteel via de bekende kanalen zoals bol.com, Libris, Bookspot etc. De lokale boekhandels hebben ook alle boeken op voorraad maar mogen die vanwege de stringente regels in coronatijd niet in de winkel verkopen. Je kunt wel de boekhandels mailen, bellen… En geloof me het boek wordt aan de deur afgeleverd.

Mijn biografie over het leven van Marco Bakker kom je nu ook niet tegen bij de Bruna op Schiphol.

,,Veel mensen weten nog steeds niet dat ze gewoon bij de fysieke boekhandel kunnen bestellen. We willen ze daarop wijzen, laten zien hoe hard hun lokale boekhandelaar hen nodig heeft, hoe ontzettend belangrijk het is nu te kopen, omdat je boekhandel er straks misschien niet meer is. We willen inspireren. Hoop geven. We zetten in op het belang van het boek en de boekhandel, juist ook nu, voor ons geestelijk welzijn. Dat is juist nu hard nodig,” aldus CPNB-directeur Eveline Aendekerk op de website van Boekblad.

Donderdag 14 januari werd de aftrap gegeven met een grote advertentie in de dagbladen. Dan worden ook de eerste radiospotjes uitgezonden en start een campagne op sociale media. Naast de genoemde schrijvers, wordt de campagne ondersteund door honderden collega’s uit het boekenvak. Boekhandelaren krijgen de mogelijkheid om onderdelen van de campagne te personaliseren.

Anne Schroën, directeur van de Boekverkopers Bond:,,Een campagne in een paar dagen opzetten, dat gebeurt in geen enkele andere branche. De meerwaarde van de CPNB en CB, dat iedere dag bleef rijden, is duidelijk. Maar we moeten ons iedere dag blijven heruitvinden.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang noemenswaardige items in je inbox.