Over mij

‘Niet de schrijver, de lezer moet fantasie hebben. De lezer is niet de toeschouwer van een toneelstuk, maar de acteur die alle rollen uitbeeldt. De lectuur is zijn hoogst eigen creatie. De schrijver levert tekst maar een artistiek werkstuk wordt het pas door het talent van de lezer.’

Harry Mulisch

Als er een boek is dat je echt wilt lezen, maar het is nog niet geschreven, dan moet je het zelf schrijven.

(Toni Morrison)

Ruim twintig jaar ben ik werkzaam voor De Telegraaf. Eerst als freelancer en vanaf 2005 in vaste dienst. Mijn eerste kennismaking met de Amsterdamse krant was eind jaren tachtig toen ik als ‘broekie’ correspondent werd in Oost-Nederland. Tussendoor maakte ik een uitstapje naar o.a uitgeverij Misset, Wolters Kluwer, Wegener en Wolters Noordhoff (schoolboeken). De nieuwsjournalistiek bleef me achtervolgen.

Ik wilde terug naar de Basisweg in Amsterdam waar de redactie is gevestigd. Nadat ik wederom op Sloterdijk voor de krant aan de slag ging, heb ik me de eerste jaren beziggehouden met de portefeuilles algemene reportages, politie & justitie, transport & vervoer en onderwijs. Tevens heb ik voor De Telegraaf jarenlang de EK’s en WK’s van het Nederlands voetbal elftal gevolgd en reportages geschreven over o.a. oranjefans in onder meer Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Brazilië, Zuid-Afrika en Oekraïne. 

In 2014 ben ik overgestapt naar de nieuwsdienst. Als nieuwschef stuurde ik verslaggevers en correspondenten aan.
Sinds een aantal jaren schrijf ik voor de krant interviews en verhalen over BN’ers. Voor VROUW, zowel magazine als krant, grote persoonlijke verhalen. Daarnaast ook recensies over bijzondere boeken voor het cultuur- en kunstkatern. Naast de interviews in De Telegraaf, verschijnen mijn artikelen in regionale dagbladen van het Mediahuis en tevens in weekblad Privé, het meest spraakmakende entertainment-magazine van Nederland.
In 2015 heb ik in de avonduren de Schrijversvakschool in Amsterdam afgerond waarbij ik me heb gespecialiseerd in het schrijven van romans en essays. Mijn docent en begeleider was Jan van Aken die een reeks indrukwekkende werken op zijn naam heeft staan.
In mijn vrije tijd lees ik niet alleen boeken, maar schrijf ze ook. 

In januari 2021 is mijn geautoriseerde biografie over het leven van bariton Marco Bakker verschenen bij Uitgeverij Prometheus. Dit boek kreeg veel publiciteit, o.a. bij VPRO Nooit Meer Slapen (radio), interview met Pieter van der Wielen, OP1 met Paul de Leeuw / Astrid Joosten, Tijd voor Max (televisie) en nagenoeg alle regionale kranten in Nederland. Daarnaast verschenen er publicaties in Vlaamse kranten en tijdschriften.

Ik word vertegenwoordigd door: Sebes & Bisseling Literary Agency, mijn literair agent in Amsterdam. Informatie: sebes.nl. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang noemenswaardige items in je inbox.